הביטוח הלאומי הוא הגוף האמון על יישום מדיניות הרווחה במדינות ישראל. כפועל יוצא ובין היתר, אדם אשר עקב תאונה או מחלה, לא מסוגל לעבוד ולהתפרנס, באופן מלא או חלקי, עשוי להיות זכאי לקצבת נכות.
נכות – שווה "כסף". נכות גבוהה, עשויה אף לזכות את הנפגע בקצבה חודשית (או במענק חד פעמי במקרים מסוימים). את שיעור הנכות, קובעת וועדה רפואית.
כך שאם הזמינו אתכםן לוועדה רפואית בביטוח הלאומי, כדאי להתכונן בהתאם. איך תעשו כן? על כך – להלן:
להתייצב עם מלוא החומר הרפואי:
לא פעם, בתור עורכי דין העוסקים בייצוג נפגעים בוועדות רפואיות, אנו נתקלים בנפגעיםות שמתייצביםות לוועדה רפואית ללא כל חומר רפואי, מתוך הנחה שהמומחה הרפואי כבר "קיבל את המסמכים".
אז זהו, מדובר בטעות קשה. ככל שתגיעו מוכנים וערוכים לדיון בפני הוועדה, ותפנו את המומחה הרפואי לבדיקות רלוונטיות שביצעתןם, וגם לחומר רפואי רלוונטי, כך גם הסיכוי שהמומחה הרפואי יפסוק לטובתכם אחוז נכות גבוה – עולה.
להצטייד בחוות דעת רפואית בעת הצורך:
לעיתים, כדאי להצטייד בחוות דעת רפואית, על מנת להוכיח ולתמוך את טענתכםן באשר למצבכם הרפואי. אומנם, חוות דעת רפואית פרטית תעלה לכםן סכום כספי מסוים, אך לרוב – לטווח הרחוק, היא רק תסייע לכםן במסגרת הדיון בוועדה הרפואית.
לדאוג שדבריכםן בפני הוועדה מתועדים:
כל מה שנעשה בוועדה הרפואית בביטוח הלאומי, מתועד בפרוטוקול. הפרוטוקול ישמש את המומחה הרפואי בשלב מאוחר יותר, כאשר הוא ייקבע את שיעור הנכות שלכןם. לכן, חשוב מאוד לדאוג שדבריכם בפני הוועדה, יתועדו בפרוטוקול. תיאור לא שלם של מצבכם הרפואי, עשוי לפגוע בכם בהמשך הדרך, במסגרת הכרעת הוועדה.
לקבל ייעוץ משפטי:
הטיפ החשוב ביותר שנוכל להציע לכןם, הוא להיות מיוצג על ידי עורך דין. רק עורך דין מיומן ובעל ניסיון בתחום הביטוח הלאומי, ובייצוג נפגעיםות בפני וועדות רפואיות, יוכל לייצגכםן נאמנה לאורך כל הדרך. החל מהאירוע התאונתימחלתי, ועד לקבלת הפיצוי.
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורכי הדין באתר כל אחריות.