Skip to content

מהות הליכי פש"ר

–  דיני פשיטת הרגל גורמים לאנשים פעמים לפחד מהכותרת " פשיטת רגל ", אך לאחר הסבר וכשנכנסים לעומק ההליך, החייבים מבינים שההליך משפיע באופן משמעותי על שגרת חייהם בראיה חיובית, [ כמובן אם הם מתאימים להליך ע"י התייעצות עם עורך דין המתמחה בתחום ] , יש שתי גישות לפעול עם החייבים , אחד התנהלות בהוצאה לפועל שתיים התנהלות בהליך חדלות הפירעון/פשיטת רגל.

– הוצאה לפועל והתנהלות בהליך של חדלות פירעון כנ"ל, הם שתי מערכות ודינים שפעמים קשורים זה בזה ועוסקים באותו     עניין.

– הוצאה לפועל עניינה בעיקר ובשים דגש על גביית חוב עבור הנושים/הזוכים. אך מנגד הליך חדלות הפירעון/פשיטת רגל     פועלת בשני מישורים, אחד לאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו ולהשתקם כלכלית שתיים הבטחת פירעון שוויוני והוגן בין  הנושים לבין עצמם.

–    בשנת 1996, תיקנה הכנסת את פקודת פשיטת הרגל, קרי הפקודה שנוצרה פתחה את שערי פשיטת הרגל בפני החייבים וסללה את דרכם עד כדי קבלת הפטר.

–    אומנם אפילו לאחר החלת הפקודה משנת 1996, מספר הליכי פשיטות הרגל הלך וגדל, בשנת 1996 נפתחו 309 הליכים, בשנת 2004 נפתחו 1,524 הליכים, ובשנת 2012 נפתחו 10,355 הליכים , חייבים רבים פנו להליך פשיטת רגל אך מנגד שנים נשארו בהליך ללא קבלת הפטר, או הושלכו מההליך עקב " חוסר תום לב ". חוסר הידיעה בדבר הזמן למתן קבלת ההפטר בהליך פשיטת הרגל,  השאיר חייבים בייאוש ואדישות להליך הרי עד לפני מספר שנים ההליך התנהל כמין ביצה טובענית שחייבים נשארים בהליך שנים רבות ללא מתן הפטר כנ"ל. 

–    לאור האמור לעיל גובש מתווה חדש/רפורמה בהתנהלות פשיטת הרגל החל משנת 2013, הרפורמה בין ביתר תוחמת את הליך פשיטת הרגל עד 5 שנים בלבד, פעולה אשר נותנת אור לחייב כי יוכל לצאת להפטר ולא להיות מונח באי ידיעה לאורך שנים.

–    בתום ה –  18 חודש מתחילת דרכו של החייב בהליך פשיטת הרגל הכונס יציב יעד לסיום לתוכנית הפירעון של החוב ולמתן הפטר. חייב שהמסקנה בעניינו כי אין לו עוד יכולת של ממש ליצר עוד הכנסה לשם פירעון החוב יומלץ לקבל הפטר במידית , חייבים שכן יוכלו להעשיר עוד את קופת הכינוס יישארו בהליך אך לתקופה מוגבלת של עד 3-4 שנים נוספות לקבלת ההפטר המיוחל.  

–    קציבת ההליך לפרק זמן מוגבל נותנת אור לחייבים בהליך פשיטת הרגל ואופק חיובי לראות אור בקצה המנהרה.

–    יש עוד הדגשים ברפורמה החדשה שנקבעה בשנת 2013 בהליך פשיטת הרגל, אם גם אתם בחובות מומלץ להגיע לעורך דין שמתמחה בתחום הספציפי בכדי לדעת אם גם אתם מתאימים להליך כזה ולפתוח דף חדש בחיים. כמו שאני נוהג לומר " אין ייאוש בעולם כלל ".

המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך     על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורכי הדין באתר כל אחריות.

 

חיפוש עו"ד או תחום

מעוניינים ביעוץ אישי?
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם!